Відбулась зміна вартості компенсації за використану електричну енергію.

Правління ГБК Нагадує!

З 01 червня 2023 року, для населення збільшено тариф на електричну енергію до 2,64 за 1кВт/год.

В нашому ГБК для кінцевого споживача, рішенням правління кооперативу, оформленого Протоколом №06/23 від 01.06.2023 року, затверджена вартість компенсації за використану електричну енергію на рівні – 3 грн. за 1кВт/год., це на 13,63% більше від вартості 1кВт/год аніж у Вашій квартирі, за прямим договором з постачальником електричної енергії. Тому, що оператор розподілу електричної енергії бере всі втрати до електролічильника на свій рахунок.

До цього, зміна вартості відбувалась 01 червня 2017 року, в нашому ГБК правлінням був затверджений розмір компенсації за використану електричну енергію для членів кооперативу на рівні – 2 грн. за 1кВт/год., це на 19% більше від вартості (1,64 за 1кВт/год.)

Щоквартально, по всій території кооперативу знімаються показники з усіх електролічильників.

Після підрахунків: (загальний обсяг спожитої електричної енергії (за показниками основного електролічильника, що встановлений в центральній щитовій на території кооперативу, та різниця між загальним обсягом спожитої електричної енергії за даними знятими зі всіх електролічильників, що встановлені із зовні гаражних боксів + сторожка та приміщення бухгалтерії) різниця складає від 10 до 15% в залежності від погодних умов.

Також, в розрахунок втрат береться фактично сплачений обсяг (за показниками зовнішнього електролічильника, що встановлений в приміщенні ТП та показниками внутрішнього електролічильника, що встановлений в центральній щитовій на території кооперативу) різниця складає від 7 до 8% в залежності від погодних умов.

Загальна протяжність дротів по території кооперативу становить 1925 м/п. (Інформація наведена з РОБОЧОГО ПРОЕКТУ Внутрішні електричні мережі від 2015 року)

19% надбавка до вартості за 1кВт/год. для членів кооперативу не покривають загальні втрати.

Висновок: У вартість компенсації для кінцевого споживача внесені втрати, які кооперативу розраховував оператор розподілу електричної енергії ДТЕК “Київські електричні мережі” під час виставлення розрахункових рахунків щомісяця, та втрати по внутрішній електромережі кооперативу до кінцевого споживача.

2,64+19%=3,14 грн. за 1кВт/год.

Правління ГБК, своїм рішенням затвердило розмір вартості компенсації за використану електричну енергію для кінцевого споживача на рівні – 3 грн. за 1 кВт/год.

Щоквартальні нарахування для членів кооперативу здійснює бухгалтер кооперативу, згідно показників лічильника, які також відображаються на сайті.

Перейти до показників, натисніть тут

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.