Київрада полегшить життя автолюбителям (правда або вигадка)

В газетi Вечірній Київ [№ 6] вiд 11-02-2016 надруковано:

На пленарному засіданні у четвер, 11 лютого, Київрада 62 голосами «за» ухвалила проект рішення про внесення змін до раніше ухваленого проекту про місцеві податки і збори. Одним із пунктів цього документа є врегулювання проблеми зі сплатою земельного податку гаражними кооперативами та автостоянками столиці. Через помилку гаражні кооперативи та автостоянки мали у 2016 році платити земельний податок у розмірі не 0,03%, а 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Кооперативи мали б платити суми, у 100 разів більші за відповідні ж податки 2015 року.

– Якщо врахувати, що нараховується індекс інфляції 1,7%, то ця сума збільшилася б у 150 разів, – зауважила депутат Тетяна Меліхова.

Було багато звернень від кооперативів та автостоянок. У ході пленарного засідання Київради, на вимогу Тетяни Меліхової, було невідкладно розглянуто на профільній постійній комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку (у перерві засідання). Як розповів голова комісії Андрій Странніков, за процедурою, окремий проект мав би проходити повну процедуру, всі погодження.

– Це зайняло б неймовірно часу. Тому ми внесли цю поправку у проект рішення про корективи місцевих податків і зборів і рекомендуємо Київраді включити до порядку денного і підтримати в цілому.

Первісно даний проект рішення, як поінформував директор Департаменту фінансів Володимир Репік, мав на меті імплементувати зміни, зумовлені новим податковим законодавством та окремими положеннями Бюджетного кодексу і Державного бюджету на 2016 рік. З нормою про гаражні кооперативи та автостоянки проект рішення Київради було ухвалено після нетривалого, але глибокого, обговорення. Відтак гаражні кооперативи та автостоянки платитимуть 0,1% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Оригінал статті: http://vechirniykiev.com.ua/news/kyivrada-polehshyla-zhyttya-avtolyubytelyam

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь